24. heti lelki útravaló, amely akkor is működik, ha most kételkedsz az erejében

24. heti lelki útravaló, amely akkor is működik, ha most kételkedsz az erejében

Az életünk tele van kihívásokkal, és néha olyan helyzetekben találjuk magunkat, amikor minden reménytelennek tűnik. Ilyenkor könnyű kételkedni, elcsüggedni és feladni. De pont ezek azok a pillanatok, amikor a legnagyobb szükségünk van a hitre és a kitartásra. Most összegyűjtöttünk néhány gondolatot és igazságot, amit erőt adhatnak, még akkor is, ha most kételkedsz a saját erődben vagy Isten erejében.

Először is, fontos emlékezni arra, hogy a kételyek és a kérdések teljesen normálisak. Még a Biblia legnagyobb hősei is átéltek olyan időszakokat, amikor kételkedtek vagy elcsüggedtek. Gondoljunk csak Mózesre, aki először visszautasította Isten hívását, mert nem érezte magát alkalmasnak. Vagy Illésre, aki annyira kiábrándult, hogy azt kérte Istentől, vegye el az életét. Ezek a példák mutatják, hogy nem vagyunk egyedül a kételyeinkkel, és hogy Isten tud velük mit kezdeni.

Egy másik fontos igazság, hogy a hitünk nem a saját erőnkön múlik. Sokszor azt gondoljuk, hogy nekünk kell elég erősnek, bátornak vagy állhatatosnak lennünk. De a valóság az, hogy a saját erőnk előbb-utóbb elfogy. A jó hír viszont az, hogy nem is a saját erőnkre kell támaszkodnunk, hanem Isten erejére. Pál apostol ezt írja: “Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” (Filippi 4:13). Amikor gyengének érezzük magunkat, akkor is Isten ereje munkálkodik bennünk és általunk.

Fontos az is, hogy a kételyeink közepette is kitartsunk és hűségesek maradjunk. Jób, aki hatalmas szenvedéseken ment keresztül, ezt mondta: “Hiszen ha megöl is, én benne remélek” (Jób 13:15). Milyen szép kijelentés! Még ha minden összeomlani látszik, akkor is bízhatunk Istenben. A kitartás és a hűség nem azt jelenti, hogy mostjuk a kételyeinket vagy a fájdalmainkat, hanem hogy a nehézségek közepette is Istenbe kapaszkodunk.

Végül pedig emlékezzünk arra, hogy Isten jelenléte és szeretete állandó, attól függetlenül, hogy mit érzünk. Ő megígérte: “Én pedig örökké szeretlek, azért vontalak magamhoz hűségesen” (Jeremiás 31:3). Isten szeretete nem múlik a mi teljesítményünkön, a hitünk nagyságán vagy az érzelmi állapotunkon. Ő szeret minket, pont úgy, ahogy vagyunk, a kételyeinkkel és a gyengeségeinkkel együtt.

Szóval, ha most épp kételkedsz, ha gyengének vagy elégtelennek magad, ne add fel! Emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül, hogy Isten ereje benned munkálkodik, hogy a kitartás és a hűség döntés kérdése, és hogy Isten szeretete soha nem múlik el. Kapaszkodj ezekbe az igazságokba, még ha nem is érzed őket, és engedd, hogy erőt és reményt adjanak a hétköznapokban!

És ne feledd, a kételyek és a kérdések nem a hit ellentétei, hanem gyakran a hit részei. Ahogy őszintén szembenézünk velük és elvisszük őket Istenhez, a hitünk mélyülhet és erősödhet. Mert Isten nem a tökéletes hitűeket hívja, hanem a kételkedőket, a gyengéket, a törékenyeket – és az Ő ereje épp a gyengeségünkben tud a legjobban megmutatkozni.

Úgyhogy bátran kételkedj, kérdezz és küzdj – de közben nem engedd el Isten kezét! Bízz benne, hogy Ő végigvisz az úton, és a kételyeid ellenére is valami szépet és értékeset formál az életedből. Mert Ő hűséges, és a terve a te életedre is jó – még ha most nem is látod tisztán.

Gábor

pozitív gondolatok blog


 

“Drága Olvasónk! Amennyiben az általad olvasott angyali üzenet a szívedhez szólt és úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd oldalunkat, lehetőséged van adományt küldeni a PayPalon keresztül. Keresd a ‘DONATE’ gombot weboldalunkon, és kövesd az egyszerű lépéseket. Minden támogatásért mély hálával és köszönettel tartozunk!”

 
http://kellenifog.hu/index.php/365-nap-pozitiv-gondolatokkal/

Üdvözöllek ebben az inspiráló hanganyagban, amely 20 erőteljes bőségteremtő mantrát tartalmaz, hogy segítsen neked a gazdagság és jólét bevonzásában. Ezek a mondatok úgy vannak megalkotva, hogy megerősítsék a bőség iránti nyitottságodat, és segítsenek abban, hogy harmóniában legyél a gazdagság természetes áramlásával. Minden mondatot úgy válogattunk össze, hogy az segítse a pozitív gondolkodást és az anyagi jólét megnyilvánulását az életedben!

Szükséged van egy kis lelki békére? Fedezd fel új videónkat, amely 20 gyönyörű lelki béke mantrát tartalmaz!

Ezek a mondatok segítenek ellazulni, megnyugtatni az elmédet és helyreállítani a belső harmóniádat a mindennapok kihívásai közepette. Ideális meditációhoz, relaxációhoz vagy akár háttérzajként a munka vagy pihenés során!

Hallgasd meg őket itt:

20 Önbizalom-növelő mantra a mindennapokra

Használd ezt a hanganyagot minden nap, az önbizalmad növelésére, legyen szó munkahelyi vagy iskolai feladatokról, akár személyes kapcsolataid építéséről. Hallgasd őket reggel, hogy erőteljesen kezdd a napot, vagy bármikor, amikor úgy érzed, szükséged van egy kis segítségre!

Amikor a csoda beteljesedik: Angyalok útmutatása a tiszta tudatosság ösvényén

Így kérj, hogy meghallgatásra találjon az imád!

A Fény Könyve – A mennyei bölcsesség és az angyali útmutatás titkos kincsei

A Fény Könyve


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


 

Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot

7 jel, amiről tudhatod, hogy őrangyal van a közeledben

Gyógyító ima! Mondd el ezt az imádságot minden nap és meggyógyítja a lelked!

http://www.napiuzenet.hu/2023/02/23/szent-rita-a-lehetetlen-kivansagok-szentje-aki-segit-megtalalni-a-belso-beket-es-boldogsagot/

http://www.napiuzenet.hu/2024/05/21/angyali-uzenetek-es-halaadas-kartya/