A Buddha nyolc tanítása – 3.- megfelelő beszéd – a szavak mint egyensúlyozó erő

A Buddha nyolc tanítása – 3.- megfelelő beszéd – a szavak mint egyensúlyozó erő

Kedves Olvasónk!

Miután megvizsgáltuk a Nyolcrétű Ösvény első két alapelvét – a “Megfelelő Megértést” és a “Megfelelő Szándékot” –, most a harmadik lépésre, a “Megfelelő Beszédre” koncentrálunk. Az emberek gyakran alábecsülik a szavak hatalmát. A beszédnek hatalmas ereje van ahhoz, hogy változást hozzon az életünkben és mások életében is.

A beszéd mint energiaváltó

A beszéd nem csak egyszerű információcserét jelent; ez egy energiaváltó mechanizmus, amely befolyásolja a kapcsolatokat, az önismeretet és a világ megértését. A szavak lehetnek gyógyítóak, de meg is sebezhetnek; felemelhetnek és leronthatnak. A “Megfelelő Beszéd” azzal kezdődik, hogy felismerjük és értékeljük az erejét.

Elkötelezettség az igazságosság mellett

A “Megfelelő Beszéd” egyik alappillére az igazságosság. Az igazság kimondása gyakran nehéz lehet, különösen, ha félünk a következményektől. De az igazság az, ami szabaddá tesz, és lehetővé teszi a mély és őszinte kapcsolatok kialakítását.

A szeretetteljes kommunikáció

Az igazság önmagában nem elegendő. Ahhoz, hogy a beszédünk valóban “megfelelő” legyen, annak az együttérzés és a szeretet fényében kell történnie. A szeretetteljes kommunikáció nem csak azt jelenti, hogy kedves szavakat használunk, hanem azt is, hogy az igazságot úgy közvetítjük, hogy az másokat ne sértse vagy bántsa.

A hallgatás ereje

A “Megfelelő Beszéd” nem csak a szavakról szól; a hallgatás is beletartozik. A megfelelő időben történő hallgatás lehetővé teheti, hogy mélyebben megértsünk másokat és hogy jobban összpontosítsunk a pillanatra. A hallgatás a nyugalom és az önismeret oázisa lehet a mindennapi élet zűrzavarában.


A “Megfelelő Beszéd” az összetett emberi kommunikáció művészete. Amikor ezt az alapelvet megértjük és gyakoroljuk, az nem csak a kapcsolatainkat mélyíti el, hanem a világunkat is megváltoztatja. A szavak, amelyeket választunk, és a módon, ahogyan azokat használjuk, tükrözi az értékeinket, a megértésünket és a bölcsességünket.

Ahogy a Nyolcrétű Ösvény minden lépése, a “Megfelelő Beszéd” is egy élethosszig tartó gyakorlat. Az a változás, amelyet ezen az úton elérünk, hozzájárul ahhoz az örökös törekvéshez, hogy jobb emberré váljunk és hogy egy jobb világot építsünk.

Így a harmadik lépés, a “Megfelelő Beszéd,” nem kevesebb, mint egy útmutató a szívünk és a szavaink közötti összhang eléréséhez. És ez a harmónia az, ami valódi békét és megértést hoz az életünkbe.

pozitív gondolatok blog


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot


Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

A tartalom nem másolható!