A Buddha nyolc tanítása – 5.- megfelelő életmód – a harmonikus élet alapelvei

A Buddha nyolc tanítása – 5.- megfelelő életmód – a harmonikus élet alapelvei

Kedves Olvasónk!

Az Ösvény ötödik lépése, a “Megfelelő Életmód,” az a pont, ahol a teóriát és az etikát gyakorlati, mindennapi életbe kell átfordítani. Ez a lépés kijelöli az alapelveket, amelyek alapján a hétköznapi életünkben cselekszünk, választunk, és érzünk.

Az etikai és spirituális összhang

A “Megfelelő Életmód” nem csak arra vonatkozik, hogy milyen munkát választunk vagy milyen ételt eszünk. Ez egy mélyebb, átfogóbb összhangot jelent az etikai és spirituális elvekkel az élet minden aspektusában. Egy olyan életmód kialakítása, amely tiszteletben tartja az egyensúlyt, az ökológiai fenntarthatóságot és az emberi méltóságot.

Az értékeink tükrözése

Mindannyiunknak vannak értékei és ideáljai. A “Megfelelő Életmód” azt jelenti, hogy ezeket az értékeket és ideálokat gyakorlati, megvalósítható lépésekre fordítjuk. Amikor így cselekszünk, az értékeink nem maradnak absztrakt elvek, hanem a valóságban is formát öltenek.

A felelősségvállalás

A “Megfelelő Életmód” nem csak saját magunkról szól; ez a felelősségvállalás elvét is magába foglalja. Az emberek, az állatok és a bolygó iránti felelősségvállalást. Ebben az összefüggésben a felelősségvállalás azt is jelenti, hogy tudatosak vagyunk a cselekedeteink következményeiről, és hogy képesek vagyunk vállalni értük a felelősséget.

A tudatosság

Az életmódunk meghatározása során nem engedhetjük meg magunknak a figyelmetlenséget. Minden döntés, még a legapróbbak is, befolyásolják az életünk alakulását. A tudatosság gyakorlása ebben az összefüggésben azt jelenti, hogy minden egyes cselekedetet, választást és szokást tudatosan értékelünk.


A “Megfelelő Életmód” nem egy elérhetetlen ideál, hanem egy folyamatos gyakorlás és törekvés. Ez egy olyan életmód, amely tiszteletben tartja a méltóságot és a fenntarthatóságot, és amely által nem csak mi magunk, de a környezetünk és az egész világ is folyamatosan javul. Ahogyan egyre inkább alkalmazzuk a “Megfelelő Életmód” alapelveit, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá, hogy a jó és az igazságos élet nem csak lehetséges, hanem valós és elérhető is számunkra.

Az ötödik lépés, a “Megfelelő Életmód,” egy útmutató a harmónia és az értelem felé, és ez a harmónia és értelem teszi lehetővé számunkra, hogy teljes, boldog és békés életet éljünk.

pozitív gondolatok blog


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot


Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

A tartalom nem másolható!