A Buddha nyolc tanítása – 7.- megfelelő figyelmesség – az éberség és a tudatosság művészete

A Buddha nyolc tanítása – 7.- megfelelő figyelmesség – az éberség és a tudatosság művészete

Kedves Olvasónk!

A Nyolcrétű Ösvény hetedik állomása, a “Megfelelő Figyelmesség,” egy kapocs az elmélyült tudatállapot és a felébredt cselekvés között. A figyelmesség gyakorlata kritikus a bölcsesség fejlesztésében, a megértés elmélyítésében és az összes előző lépés integrálásában az életünkbe.

A jelen pillanat ereje

A “Megfelelő Figyelmesség” alapja a jelen pillanatra való összpontosítás. Ez nem azt jelenti, hogy elkerüljük vagy letagadjuk a múltat és a jövőt, hanem azt, hogy a jelenben élünk, mivel ez az egyetlen pillanat, amelyben valóban cselekedni tudunk.

Az önreflexió és az önismeret

Az önmagunk és a környezetünk iránti figyelmesség elősegíti az önismeretet és az önmegfigyelést. Amikor tudatosan figyelünk a gondolatainkra, érzéseinkre és cselekedeteinkre, jobban megértjük azokat az alapvető mintákat és hiedelmeket, amelyek befolyásolják az életünket.

A türelem és az elfogadás

A figyelmesség gyakorlása közben gyakran találkozunk belső és külső ellenállással. Ebben az esetben a türelem és az elfogadás fontos szerepet játszanak. Ahelyett, hogy azonnal megváltoztatnánk vagy elkerülnénk a kellemetlen helyzeteket, tanuljunk meg ott lenni velük, és megérteni őket.

A figyelmesség gyakorlata

A “Megfelelő Figyelmesség” nem csak egy elméleti koncepció, hanem egy élő gyakorlat. Ez a gyakorlat magába foglalja a meditációt, a tudatos jelenlétet a mindennapi tevékenységek során, és a belső folyamatok, mint például a légzés, az érzések és a gondolatok megfigyelését.


A “Megfelelő Figyelmesség” gyakorlata valóban átalakító erővel bír. Ez nem csak arról szól, hogy “jobb” vagy “sikeresebb” emberek legyünk, hanem arról is, hogy mélyebb, igazabb életet éljünk. A figyelmesség által megtanuljuk, hogyan lássuk a világot és önmagunkat anélkül, hogy ítéletek vagy elvárások torzítanák a látásunkat.

A Nyolcrétű Ösvény ezen pontján elérünk egy mélyebb szintű tudatossághoz, ami lehetővé teszi számunkra, hogy valóban részt vegyünk a világban, és hogy értékes, pozitív változásokat hozzunk létre saját életünkben és mások életében is. A hetedik lépés, a “Megfelelő Figyelmesség,” nem más, mint az ébredés útja, amely minden lépéssel egyre közelebb visz minket a teljesség és a bölcsesség felé.

pozitív gondolatok blog


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot


Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

A tartalom nem másolható!