Angyali mese gyerekeknek – A Tükör-tó mélységei

30.

Angyali mese gyerekeknek – A Tükör-tó Mélységei

Miután Lila és az Elfelejtett Őrzők elhagyták az Arany Fény Udvarát, az aranyszínű kristály erejével és bölcsességével gazdagabban, úgy érezték, hogy az erdő még több titkot tartogat számukra. Egy különösen nyugodt reggelen Lila egy újabb különleges hely felé vette az irányt, amit a szíve sugallt neki.

Ahogy haladtak az erdő mélyén, Lila és az Őrzők egy csendes tisztáshoz érkeztek, ahol egy tavat találtak. A tó vize olyan tiszta és nyugodt volt, hogy szinte tükörként viselkedett, vissztükrözve a fölötte lévő égboltot és a környező fákat. A tó partján egy tábla állt, amelyen ez állt:

“A Tükör-tó, ahol a lélek legmélyebb titkai tárulnak fel.”

Lila és az Őrzők kíváncsian léptek közelebb a tóhoz, és érezték, hogy valami különleges vár rájuk. A tábla mellett egy másik felirat is volt: “Csak azok pillanthatnak meg a tó mélységeibe, akik készek szembenézni önmagukkal.”

Lila elsőként térdelt le a tó partjára, és belepillantott a vízbe. Ahogy nézte saját tükörképét, a víz lassan hullámzani kezdett, és Lila különös látomásokat látott megjelenni a víz felszínén. Látott emlékeket a múltból, amelyek mélyen megérintették, és felismerte, hogy ezek az emlékek formálták őt olyanná, amilyen ma.

Az Őrzők is sorban a tó partjára térdeltek, és mindannyian saját látomásaikkal szembesültek. Arden, a mágus, meglátta a saját félelmeit és aggodalmait, és megértette, hogy ezek az érzések csak akkor gyengítik, ha hagyja őket uralkodni. Elowen, az erdő szellemének őre, felismerte saját belső erejét és a természet iránti mély szeretetét. Thorn, a harcos, meglátta a sebeket, amelyeket a múltbéli harcok hagytak rajta, és megértette, hogy ezek a sebek is a részei, amelyek erősebbé tették.

A látomások után Lila és az Őrzők csendben ültek a tó partján, és mélyen átélték a tanulságokat, amelyeket a Tükör-tó mutatott meg nekik. Az önmagukkal való szembenézés nem volt könnyű, de mindannyian megértették, hogy ez a folyamat segít nekik fejlődni és jobban megérteni önmagukat és egymást.

Ahogy a nap lassan lement, a tó vize újra nyugodt és tükörszerű lett. Lila és az Őrzők úgy érezték, hogy készek visszatérni a faluba, és a tó tanításait magukkal vinni a jövőbeni kihívásokhoz.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a holdfény tánca

A tartalom nem másolható!