Angyali mese gyerekeknek – Az Angyalok fényerdeje

1.

Angyali mese gyerekeknek – Az Angyalok fényerdeje

Egyszer régen, messze egy bűvös erdőben, ahol a fák magasra nyúltak az ég felé, és a napfény aranyló sugarakban játszott az ágak között, élt egy kis angyal, akit Lila névre kereszteltek. Lila angyalnak volt egy különleges képessége: tudott beszélni az állatokkal, és képes volt meggyógyítani a beteg növényeket. A Fényerdejében mindig csend és béke honolt.

Egy szép nap, mikor a nap búcsút intett az erdőnek, és az ég rózsaszínre és narancssárgára festette magát, Lila éppen egy sérült pillangót ápolgatott a tündérek kristálytiszta patakja mellett. A pillangó szárnya megsérült egy viharban, de Lilának sikerült újra széppé varázsolnia.

Mikor a pillangó boldogan elröpült, Lila észrevette, hogy az erdő másik oldalán valami különleges fény ragyog. Az angyalka szíve tele volt kíváncsisággal és szeretettel, ezért elhatározta, hogy megkeresi a fény forrását.

Ahogy közeledett, egy gyönyörű, fénylő tisztásra lelt, ahol az angyalok játszadoztak. A tisztáson mindenféle angyal volt: vannak, akik a vízcseppeket őrizték, mások, akik a falevelek susogását zenélték. Lila csodálkozva állt, és érezte, hogy szíve megtelik melegséggel.

A tisztás közepén állt egy nagyon magas, ragyogóan fénylő alak, Auriel, a Fényerdő őrzőangyala. Auriel mosolyogva lépett Lila felé és szelíd hangon szólt:

“Lila, köszöntelek téged. Sokat hallottam rólad és gyógyító munkádról. Légy üdvözölve barátaink között.”

Lila hálásan biccentett, és ahogy körbenézett, észrevette, hogy az angyalok összegyűltek köré, mintha csak őt várták volna. Auriel így folytatta:

“Kedves Lila, mi itt a Fényerdőben szeretnénk, ha te lennél a kapcsolatunk az állatok és növények világa között. Segíts nekünk megőrizni az erdő harmóniáját és szépségét.”

Lila szíve megtelt büszkeséggel és örömmel. Ígéretet tett, hogy minden erejével azon lesz, hogy segítse az erdő lakóit és az angyalokat.

Miközben a nap lement, és az égen megjelentek az első csillagok, Lila és az angyalok együtt énekelték az esti dalt, ami az erdő minden zugában visszhangzott. Az állatok lefeküdtek aludni, a növények nyugovóra tértek, és Lila már tudta, hogy új kalandok várnak rá!

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és az Elfeledett Kert