Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Harmónia Kertje

27.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Harmónia Kertje

A Bölcsesség Ösvényén szerzett tapasztalatok után Lila és az Elfelejtett Őrzők tovább kutattak Fényerdeje rejtett titkai után. Egy különösen nyugodt napon, amikor a napfény arany színben ragyogta be az erdőt, Lila különös hangot hallott a szívében. Úgy érezte, mintha az erdő egy újabb, mélyebb titkot akarna felfedni előtte.

Lila és a csapat elindultak az erdő egy ritkán látogatott részére, amelyről a legendák azt tartották, hogy ott található a Harmónia Kertje. Ez a kert állítólag az élet és a természet harmóniájának megőrzésére szolgált, és csak azok találhatták meg, akik tiszta szívvel és lélekkel keresték.

Ahogy egyre mélyebbre haladtak, az ösvény lassan szűkült, és sűrű növényzet borította el. Lila és az Őrzők azonban kitartottak, és végül egy hatalmas, virágzó kert kapujához érkeztek. A kapu aranyból volt, és finom mintákkal díszítették, amelyek a természet elemeit ábrázolták.

A kapu mellett egy kis tábla állt, amelyen ez állt: “Csak azok léphetnek be, akik szívükben hordozzák a harmóniát.” Lila és az Őrzők egymásra néztek, és mélyen a szívükbe néztek, majd egyenként beléptek a kapun.

A kertben minden egyes növény, fa és virág tökéletes harmóniában élt együtt. A levegő friss volt és illatos, a madarak éneke pedig betöltötte a teret. Középen egy kristálytiszta tó terült el, amelynek vizében az ég és a környező növények tükröződtek.

Ahogy a csapat tovább sétált, egy ősi tölgyfa alatt egy bölcs öreg tündér ült, aki mosolyogva fogadta őket. “Üdvözöllek titeket a Harmónia Kertjében,” mondta lágy hangon. “Én vagyok Celestine, a kert őrzője. Tudom, miért jöttetek, és örömmel osztom meg veletek a kert titkait.”

Lila és az Őrzők leültek Celestine köré, aki mesélni kezdett a kert történetéről és annak jelentőségéről. “Ez a kert az élet és a természet közötti tökéletes harmónia megőrzésére szolgál. Minden növény és állat itt együtt él békében és egyensúlyban. Az itt található növények és virágok különleges gyógyító erővel bírnak, és segítenek megőrizni a test és lélek egyensúlyát.”

Celestine megmutatta nekik a kert különleges növényeit, és elmagyarázta, hogyan használhatják őket a gyógyításra és az erdő harmóniájának megőrzésére. Lila és az Őrzők megtanulták, hogyan készítsenek különleges elixíreket és bájitalokat a kert növényeiből, amelyek segítségével még jobban védelmezhetik és ápolhatják Fényerdejét.

A nap végén Celestine egy különleges ajándékkal lepte meg őket: egy kis üvegcsével, amelyben a Harmónia Kertje legértékesebb virágainak esszenciája volt. “Ez az esszencia segít nektek megőrizni a harmóniát az erdőben és saját szívetekben,” mondta. “Használjátok bölcsen és szeretettel.”

Lila és az Őrzők hálásan fogadták az ajándékot, és megígérték, hogy mindent megtesznek azért, hogy Fényerdeje mindig békés és harmonikus maradjon. Ahogy visszatértek az erdő szívébe, mindannyian érezték, hogy a Harmónia Kertjében szerzett tapasztalatok mélyen megváltoztatták őket.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a szivárvány hídja

A tartalom nem másolható!