Angyali mese gyerekeknek – Lila és a holdfény koncert

2.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a holdfény koncert

Azon az éjszakán, miután Lila angyal és az erdő angyalai együtt énekelték az esti dalt, mindenki édes álmokat látott. De a Fényerdejében sosem áll meg az élet, még éjjel sem. A Hold magasan járt az égen, ezüstös fényével bevilágítva az erdőt, miközben egy újabb különleges esemény készülődött.

Lila éppen a Hold fényében fürdőző virágok között sétálgatott, amikor észrevett valami mozgást a bozótban. Egy fiatal rókakölyök bújt elő, és ijedten körülnézett. Lila lágy szavakkal közeledett felé:

“Ne félj, kis barátom, én vagyok Lila, az erdő gyógyító angyala. Hogyan segíthetek neked?”

A rókakölyök szeme csillogott a holdfényben, ahogy válaszolt: “Ó, Lila, nagyon örülök, hogy találkoztunk. Hallottam, hogy segítesz az erdő lakóinak. Elvesztettem a családomat, és nem tudom, merre kereshetném őket.”

Lila szíve megszakadt a kis róka miatt, és így szólt: “Ne aggódj, együtt megtaláljuk őket. Kövess engem!”

Miközben keresgéltek, Lilának támadt egy ötlete. “Mi lenne, ha zenélnénk? Az erdő lakói ismerik az én dalaimat, és ha válaszolnak rá, azt talán a családod is hallani fogja.”

Így hát Lila összehívta az erdő zenész angyalait, és egy gyönyörű koncertet szerveztek a holdfényes tisztáson. Az angyalok furulyákon, hárfákon és csendes dobokon játszottak, míg Lila gyengéd dallamot énekelt, mely messze szállt az erdőben.

Ahogy a dallamok tovaszálltak, az állatok egyenként csatlakoztak hozzájuk. Nyuszik, mókusok, baglyok és sok más erdei lény gyűlt össze, hogy hallgassa a zenét. Végül, a koncert csúcspontján, a rókakölyök családja is megjelent a tisztáson, boldogan futottak egymás felé.

A rókák családi újraegyesülése megható pillanat volt mindenki számára. A holdfényes koncert nemcsak a kis rókát segítette haza, hanem az egész erdőt egyesítette a zene és a szeretet erejével.

Ahogy az éjszaka a végéhez közeledett, Lila és az angyalok búcsút intettek az állatoknak. Mindenki boldog volt, hogy részt vehetett ezen a csodálatos eseményen, és Lila angyal szíve megtelt büszkeséggel és örömmel, hogy segíthetett egy új baráton.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és az Elfeledett Kert