Angyali mese gyerekeknek – Lila és a rejtélyes forrás

25.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a rejtélyes forrás

Fényerdeje újjászületése után Lila angyal és az Elfelejtett Őrzők élvezték a békés napokat. Az erdő nyugalma és harmóniája ismét helyreállt, de Lila úgy érezte, hogy újabb kalandok várnak rájuk, amelyek mélyebb bölcsességet és tanulságokat tartogatnak.

Egy csendes reggelen, amikor a harmat még frissen csillogott a fűszálakon, Lila egy különös, távoli dallamot hallott. A dallam olyan volt, mintha a természet hívta volna őt egy titokzatos helyre. Elindult a hang irányába, és hamarosan az erdő mélyére vezető ösvényre talált.

Ahogy egyre beljebb merészkedett, az ösvény végén egy varázslatos forráshoz érkezett, amelynek vize kristálytisztán csillogott. A forrás körül különleges növények nőttek, amelyek visszatükrözték a nap sugarait. Lila közelebb lépett, és meghallotta, hogy a víz  hívogatóan és megnyugtató hangon szinte énekelve hívja őt.

Az Elfelejtett Őrzők is követték Lila hívását, és hamarosan mindannyian a forrásnál álltak. Elowen, az erdő szellemének őre, megszólalt: “Ez a forrás ősi idők óta ismert, de kevesen találták meg. A vízének különleges gyógyító ereje van, de csak azok élvezhetik ezt az erőt, akik tiszta szívvel és lélekkel közelednek hozzá.”

Arden, a mágus, óvatosan megvizsgálta a forrást, és észrevette, hogy egy ősi átok védelmezi. “Ez az átok próbákat állít elénk,” mondta, “de ha sikerül feloldanunk, a forrás vize minden sebet és betegséget meggyógyíthat!”

Lila és az Őrzők elhatározták, hogy megpróbálják feloldani az átkot. Az első próba az alázat próbája volt. A forrás körül álló növények szimbolikus történeteket meséltek az erdő különböző állatairól, akik önzetlenül segítettek másokon. Lila és a többiek is elmeséltek saját történeteket az önzetlenségről, és így teljesítették az első próbát.

A második próba a türelem próbája volt. A forrás vize lassan csöpögött egy kis tálba, amely csak akkor telt meg, amikor az időt türelmesen kivárták. Lila és az Őrzők csendben és békében várták, míg a tál megtelt, és így sikeresen teljesítették ezt a próbát is.

A harmadik próba a megbocsátás próbája volt. Mindenkinek el kellett mondania egy történetet, ahol megbocsátott valakinek, aki ártott neki. Lila mélyen a szívébe nézett, és elmesélte, hogyan bocsátott meg egy régi ellenségének, aki aztán később a barátjává vált. Az őszinte történetek hatására az átok lassan feloldódott.

Amint az átok teljesen eltűnt, a forrás vize még fényesebben kezdett ragyogni, és Lila, az Őrzők, valamint az erdő lakói boldogan merítettek belőle. A víz gyógyító ereje mindenkit megnyugtatott és megerősített, Fényerdeje élete pedig még békésebb és harmonikusabb lett.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Bölcsesség Ösvénye

A tartalom nem másolható!