Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Sötét Varázsló ármánya

22.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Sötét Varázsló ármánya

Miután Lila és az Elfelejtett Őrzők felfedezték a barlang bejáratánál lévő különös jeleket, rájöttek, hogy a sötét erők valóban ébredezni kezdenek. Az erdő nyugalmát egy ősi sötét varázsló fenyegeti, aki a jelek szerint visszatért, hogy átvegye az erdő feletti uralmat. A csapat tudta, hogy gyorsan kell cselekedniük, mielőtt a varázsló hatalma túlságosan megnövekedne.

A nyomok egy titokzatos, eldugott helyre vezették őket, ahol egy régi, elfeledett könyvtár állt, tele ősi tekercsekkel és varázskönyvekkel. Lila érezte, hogy itt találhatnak válaszokat, amelyek segítenek megérteni a varázsló szándékait és gyengeségeit.

Ahogy beléptek a könyvtárba, a levegő megváltozott, és furcsa hideg járta át a termet. A polcokon sorakozó könyvek és tekercsek mind mágikus energiával teltek meg. Lila és az Őrzők óvatosan kezdtek keresgélni a régi írások között, remélve, hogy megtalálják a kulcsot a sötét varázsló legyőzéséhez.

Végül, egy poros, vastag könyvet találtak, amely a “Sötét Varázslatok és Ellenállások” címet viselte. A könyvben részletesen leírták a sötét varázsló, Malthor történetét, aki évszázadokkal ezelőtt terrorizálta Fényerdejét. A varázsló célja az volt, hogy sötétséget hozzon az erdőre, és saját hatalmát megszilárdítsa.

A könyv szerint Malthort csak egy különleges, tiszta szívű varázslat állíthatja meg, amelyet a Fény Kristályával kell végrehajtani. Lila és az Őrzők rájöttek, hogy újra szükségük lesz a Fény Kristályának erejére, amit korábban már használtak a sötétség elűzésére.

Azonban a varázslat végrehajtásához egy ősi, elveszett varázsigét kellett megtalálniuk, amelyet csak az erdő legmélyén található Szellemek Fája őrzött. Ez a fa különleges kapcsolatban állt az erdő szellemeivel, és csak akkor adta át titkait, ha valaki tiszta szívvel és szándékkal közeledett hozzá.

Lila és csapata elindult a Szellemek Fája felé, de útjukat számos akadály nehezítette. Malthor szolgái, sötét árnyék lények, mindent megtettek, hogy megállítsák őket. Az Őrzők és Lila azonban bátran szembeszálltak az akadályokkal, és végül sikerült eljutniuk a fa elé.

Lila, tiszta szívvel és eltökéltséggel, közeledett a fához, és halkan megszólította: “Szellemek Fája, kérlek, segíts nekünk megmenteni Fényerdejét. Add át nekünk az ősi varázsigét, amellyel legyőzhetjük a sötét varázslót.”

A fa lassan életre kelt, ágain fényes tündérfények jelentek meg, és egy lágy, dallamos hang válaszolt: “Tisztaszívű Lila Angyal, megérdemled, hogy megkapd az ősi igét. Használd bölcsen, és vigyázz az erdőre!”

A fa lehullajtott egy fénylő levelet, amelyen a varázsige állt. Lila elolvasta és megjegyezte a szavakat, majd gyorsan visszatért az Őrzőkhöz. Együtt, a Fény Kristályával és az ősi varázsigével felvértezve, készen álltak arra, hogy szembeszálljanak Malthorral.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a végső összecsapás

A tartalom nem másolható!