Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Sötétség Árnyéka

19.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Sötétség Árnyéka

Miután Lila sikeresen felébresztette Az Elfelejtett Őrzőket, az erdő lakói újra összefogtak, készülve arra, hogy szembenézzenek a régi jóslatban megjósolt veszéllyel. A Hold lassan az Északi Csillag alá süllyedt, jelezve, hogy az idő közel van.

Az Elfelejtett Őrzők – Arden, egy hatalmas erejű mágus; Elowen, az erdő szellemének őre; és Thorn, egy legendás harcos – mind összegyűltek Lila oldalán, hogy megküzdjenek a közelgő fenyegetéssel. Lila összehívott egy gyűlést, ahol megosztotta a régi jóslatot és felvázolta a tervet a sötétség elűzésére.

Amint a Hold teljesen az Északi Csillag alá került, egy sűrű, fekete köd kezdett terjengeni az erdő déli részéről, ahol a régi oltár romjai álltak. A köd lassan, de biztosan közeledett, és ahogy terjedt, minden élőt elnyelt, amivel találkozott, elpusztítva vagy átalakítva azokat.

Az Őrzők és Lila, felhasználva minden tudásukat és erejüket, a köd elé siettek, hogy megállítsák, mielőtt elérné az erdő szívét. Arden varázslatos pajzzsal próbálta feltartóztatni a köd terjedését, Elowen pedig az erdő szellemeit hívta segítségül, hogy erősítsék meg az erdő ellenállását, Thorn pedig a harci készségeit vetette be az árnyéklények ellen, akik a ködből előbukkantak.

Lila közben egy ősi varázstárgyat, a Fény Kristályát kereste, amiről úgy tartották, hogy képes teljesen megsemmisíteni a sötétséget. A kristályt a régi oltár mélyén találta meg, ahol évezredek óta rejtve volt. Miközben a többiek harcoltak, Lila megfogta a kristályt és az Őrzőkkel együtt egy erős varázsigét mondott el, amely aktiválta a kristály erejét.

A Fény Kristálya hatalmas fényt bocsátott ki, amely áthatolt a ködön, és lassan feloldotta azt. Ahogy a fény egyre erősebbé vált, a sötétség árnyékai visszahúzódtak, és az erdő ismét láthatóvá vált.

A csata végén, amikor a köd teljesen eltűnt, Lila és Az Elfelejtett Őrzők kimerülten, de megkönnyebbülten ölelték meg egymást. Az erdő ismét biztonságban volt, és a régi ellenség – legalábbis egyelőre – legyőzve.

Az események után Lila elgondolkodott azon, hogy mennyire fontos az összefogás és a bátorság. A Fényerdeje és annak lakói ismét békében élhettek, de Lila tudta, hogy mindig ébernek kell lennie, mert az erdő, amelyet annyira szeret, állandó védelmet igényel. Az Elfelejtett Őrzőkkel az oldalán viszont most erősebbnek érezte magát, mint valaha.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a békés búcsú