Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Titkos Kert kapuja

14.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Titkos Kert kapuja

Nem sokkal azután, hogy Fényerdeje visszanyerte a békéjét az Álomvirág visszahelyezésével, Lila egy titokzatos üzenetet talált a reggeli harmatban csillogva. Az üzenet egy régi térképet tartalmazott, amely egy elrejtett helyre, a “Titkos Kert” kapujához vezetett, ami állítólag egy ősi mágikus hely volt, tele ritka növényekkel és varázslatos lényekkel.

Lila, aki mindig készen állt az új kalandokra, izgatottan indult el a térkép által jelzett úton. Az út az erdő legmélyére, egy sűrűn benőtt, ködbe burkolózott területre vezetett. Ahogy egyre mélyebbre merült az ismeretlen területeken, a növényzet egyre vadabbá és titokzatosabbá vált.

Végül, egy hosszú és kihívásokkal teli túra után, Lila egy hatalmas, indákkal borított kőkapuhoz érkezett. A kapu zárva volt, és egy régi, csak rozsdás lakat tartotta össze. A térkép egy rejtvényt is tartalmazott, amelynek megoldása nyitotta volna ki a kaput. A rejtvény egy sor különleges növény nevét tartalmazta, amelyek a kapu körül nőttek.

Lila alaposan megvizsgálta a növényeket és a kaput, miközben igyekezett megfejteni a rejtvényt. Miután órákon át próbálkozott, rájött, hogy a növények nevei egy speciális sorrendben, egy varázsigét alkottak. Amikor hangosan kimondta az igét, a rozsdás lakat hirtelen kinyílt, és a kapu lassan kitárult, miközben egy varázslatos fény áradt ki belőle.

Lila lélegzetét visszafojtva lépett be a Titkos Kertbe, ahol minden lépésénél új varázslatok tárultak fel előtte. A kert tele volt ritka, színes növényekkel, amelyek közül néhány még sosem látott varázslatokra volt képes. Lila találkozott néhány, a kertben lakozó varázslatos lénnyel is, akik szívesen meséltek neki a kert történetéről és titkairól.

Ahogy naplemente közeledett, Lila tudta, hogy itt az ideje visszatérni a Fényerdejébe, de az új barátokkal és a megszerzett tudással gazdagabban távozott. A Titkos Kert kapuját biztonságosan bezárta, és megígérte, hogy visszatér, hogy még többet tanuljon és segítsen megőrizni ezt a csodálatos helyet.

Ahogy hazafelé sétált, Lila elgondolkodott azon, mennyi mindent még nem ismer ebben a varázslatos világban, és mennyire szerencsés, hogy felfedezheti ezeket a csodákat.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Fényerdő zenei ünnepe