Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Titokzatos Köd

9.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Titokzatos Köd

Egy őszi reggelen, amikor Fényerdeje színei mély és gazdag árnyalatokba burkolóztak, hirtelen egy sűrű, titokzatos köd jelent meg. Ez a köd nem olyan volt, mint a szokásos reggeli pára; ez mélykék volt, és csillámokkal volt teli, mintha az éjszakai ég egy darabja tévedt volna az erdő mélyére.

Lila, aki mindig készen állt a kalandokra, érezte, hogy ez a köd nem természetes eredetű. Valami varázslat állhatott a hátterében, és ő elhatározta, hogy kideríti, mi az. Miközben a ködbe lépett, furcsa, távoli hangokat hallott, amik hívogatták, hogy kövesse őket az erdő mélyére.

A köd útja egy rég elfeledett tisztásra vezette, ahol egy ősi kőkör állt, közepén egy aranyozott tükörrel. Amint Lila közelebb ért a tükörhöz, a tükör felülete megremegett, és egy ősi varázsló képe jelent meg benne. A varázsló szemei mélyen ülőek voltak, és hangja, bár barátságos, rejtélyt sugallt.

“Üdvözöllek, Lila angyal,” mondta a varázsló. “Én vagyok Miralor, az ősi idők varázslója. Egy kihívás elé állítalak téged, amely megkívánja bátorságodat és bölcsességedet.”

Lila, bár kissé meglepődött, bátran válaszolt. “Készen állok, Miralor. Mondd, mit kell tennem?”

“A tükör, amit látsz, egy varázstükör, amely képes megmutatni az igazságot, de csak annak, aki méltó rá. A feladatod, hogy három próbatételen menj keresztül, melyek során bebizonyíthatod, hogy méltó vagy erre a tudásra,” magyarázta Miralor.

A próbatételek során Lila bátorságot, együttérzést és bölcsességet igénylő feladatokat oldott meg. Segített egy elveszett fiatal mókusnak visszatalálni a családjához, ételt és meleget adott egy fázós bagolynak, és megfejtett egy régi rejtvényt, amely az erdő történetére világított rá.

Mikor minden próbatétel teljesült, a tükör felülete ismét megremegett, és ezúttal, Lila saját képe jelent meg benne, de sokkal fényesebben és tisztábban, mint ahogy valaha látta magát.

“Megérdemled az igazságot, Lila,” mondta Miralor, miközben a köd lassan oszlani kezdett. “Bátor, együttérző és bölcs vagy. Ezen tulajdonságaid tesznek méltóvá, hogy vezesd és óvd Fényerdejét.”

Ahogy a titokzatos köd eloszlott, a tisztás újra napfényben úszott, és Lila, bár kimerült a próbáktól, boldogan és büszkén tért vissza otthonába, tudva, hogy újra egy lépéssel közelebb került Fényerdeje és annak titkainak mélyebb megértéséhez.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Búcsúzó Holdfény