Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Zenevarázsló

8.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Zenevarázsló

Miután a tündérek biztonságba kerültek, és az erdő ismét békében élhetett, Lila úgy érezte, itt az ideje egy kis pihenésnek. De ahogy a természetben gyakran történik, a nyugalom csak rövid ideig tartott. Egy szép reggelen, miközben Lila a Fényerdeje virágos rétjén sétált, egy különös dallam szűrődött füleihez. A zene olyan varázslatos volt, hogy minden lépésnél közelebb húzta őt a hang forrásához.

A dallam egy rejtett kis tisztáson eredt, ahol egy magányos alak játszott egy aranyló hárfán. Ez volt Harmonia, az erdő Zenevarázslója, aki ritkán mutatkozott, de amikor előkerült, mindig csodálatos zene kísérte. Harmonia észrevette Lilát, és mosolyogva intett neki.

“Üdvözöllek, Lila! Látom, a zene idevonzott,” mondta Harmonia, miközben a húrokat gyengéden pengette.

Lila bólintott. “Igen, a zenéd csodálatos. De érzem, hogy valami más is van a levegőben. Van valami, amit tudnom kell?”

Harmonia elkomolyodott. “Jól érzed, Lila. Az erdőben egy diszharmónia kezd kialakulni. Valami zavarja az erdő természetes ritmusát, és ha nem állítjuk meg időben, az egész erdő szenvedni fog.”

Lila rögtön felajánlotta a segítségét. “Mondd csak, mit tehetek?”

“Az erdő minden élőlényének van egy saját dallama, egy saját zenei motívuma. Valami vagy valaki eltévesztette a saját dallamát, és ez zavart okoz a többiek között,” magyarázta Harmonia. “Segíts nekem megtalálni ezt a lényt, és visszaállítani a harmóniát.”

Lila és Harmonia együtt indultak el, követve a zenei nyomokat, amelyek az erdő mélyére vezettek. Ahogy haladtak, egyre több állat csatlakozott hozzájuk, mindegyikük érezve, hogy valami nem stimmel. Végül egy sűrű bozótban megtalálták a zavar forrását: egy fiatal, ijedt szarvast, aki egy tüskés bokorba szorult, és ijedtében diszharmóniát okozott.

Lila gyengéden segített a szarvasnak kiszabadulni, miközben Harmonia egy nyugtató dalt játszott, ami segített a szarvasnak megnyugodni és visszanyerni a saját dallamát. Ahogy a szarvas kiszabadult és a zenéje ismét harmonizált, az erdő zenei egyensúlya helyreállt.

A küldetés végén Harmonia hálásan meghajolt Lila előtt. “Köszönöm a segítségedet, Lila. Nélküled nem sikerülhetett volna visszaállítani az erdő zenéjét.”

Lila mosolyogva válaszolt. “Mindig öröm segíteni. Az erdő harmóniája a mi harmóniánk is.”

Ahogy a nap nyugovóra tért, Lila és Harmonia visszatértek a tisztásra, ahol a zene újra erőteljesen és tisztán szólt. Az erdő minden lakója összegyűlt, hogy ünnepelje a zene és a természet harmóniájának helyreállását, emlékeztetve mindenkit arra, hogy minden élőlény fontos szerepet tölt be az erdő életében.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Titokzatos Köd