Angyali mese gyerekeknek – Lila és az Elfeledett Kert

3.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és az Elfeledett Kert

A Holdfény Koncert utáni napon az egész Fényerdeje még mindig a boldogság és szeretet érzésétől zsongott. Az állatok és az angyalok örömmel meséltek a csodálatos zenéről, amit Lila szervezett. Ám a bűvös erdőben mindig akad új kaland!

Egy reggel, mikor a nap első sugarai behatoltak az erdő sűrű levelei közé, Lila egy régi térképre bukkant, amit Auriel, az őrangyal adott neki. A térképen egy rejtett kert volt bejelölve, amelyet csak az “Elfeledett Kert” néven emlegettek. A legenda szerint ez a kert tartalmazta az erdő legritkább virágait és gyógynövényeit, de senki sem látogatta már évszázadok óta.

Lila kíváncsisága és segítőkészsége nem hagyta nyugodni, úgy döntött, hogy felkutatja ezt a titokzatos helyet. Útravalóul magával vitt egy kosarat, amibe gyűjthette a gyógynövényeket, és egy könyvet, amelyben az erdő növényeiről olvashatott.

Az út nem volt könnyű. Lila átkelt sűrű bozótokon, mély patakokon, és még egy-egy barátságos állat segítségét is kérte, hogy megtalálja a helyes ösvényt. Végül, egy hosszú, fárasztó túra után, megtalálta a kert bejáratát, amelyet indák és vadvirágok takartak.

Ahogy Lila belépett az Elfeledett Kertbe, szeme elkáprázott a látványtól. Mindenhol színes virágok nyíltak, és a levegőt betöltötte az édes illatuk. De ahogy jobban körülnézett, észrevette, hogy a kert gondozásra szorul. Sok növény elhanyagolt volt, és a gyomok kezdték átvenni az uralmat.

Lila azonnal munkához látott. Elkezdte gyomlálni a kertet, megöntözte a szomjas növényeket, és gondosan eltávolította az elszáradt leveleket. Munkája közben a gyógyító dalokat énekelte, amelyek segítettek a növények gyógyulásában.

Napokon át dolgozott, és ahogy a kert újjáéledt, úgy tündöklött, hogy még az erdő is kifejezte a köszönetét. Állatok jöttek látogatóba, hogy segítsenek, vagy csak gyönyörködjenek a megújult kertben. Mikor a kert újra ragyogott, Lila egy nagy ünnepséget szervezett, ahová meghívta az erdő összes lakóját.

Az Elfeledett Kert ünnepsége varázslatos volt. A növények fényükkel és illatukkal körülvették az erdő lakóit, akik boldogan táncoltak és énekeltek egész éjjel. Lila szíve megtelt örömmel, látva, hogy segítségével az Elfeledett Kert, újra a Fényerdeje csodája lett.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a csillagfényes éj