Angyali mese gyerekeknek – Lila és az elfelejtett üzenet

18.

Angyali mese gyerekeknek – Lila és az elfelejtett üzenet

A veszélyes portál bezárása után, amelyet a Holdfény Vándorai segítségével sikerült megoldani, Lila angyal úgy érezte, hogy itt az ideje egy kis pihenésnek. Azonban az erdő sosem marad sokáig csendes, és hamarosan egy újabb rejtély került elő, ami Lila figyelmét követelte.

Egy reggel, miközben Fényerdeje szélén sétált, egy régi, megsárgult levelet talált a földön, amelyet egykoron a szél sodort oda, de az idők során elfelejtették. A levél egy régi jóslatot tartalmazott, amely előrejelzett egy közelgő eseményt, amely állítólag megváltoztatja az erdő sorsát.

A levél szavai rejtélyesek voltak:

“Amikor a Hold az Északi Csillag alá süllyed, Egy régi ellenség visszatér, hogy elűzze az álmokat. Csak az erdő szívében szunnyadó fény űzheti el a sötétséget, És az elfeledett hősök újra ébrednek.”

Lila, aki mélyen tisztelte az erdő történelmét és hagyományait, úgy döntött, hogy kideríti, mit jelent ez az üzenet. Először is a Fényerdeje legrégebbi lakójához, egy ősi tölgyfához fordult, akit Gnarnak hívtak. Gnarnak hatalmas tudása volt az erdő múltjáról, és talán ő tudna segíteni a jóslat megfejtésében.

Gnar emlékezett a jóslatra, és elmondta Lilának, hogy régen volt egy hős csapat, aki megvédte az erdőt egy nagy veszélytől, de azóta feledésbe merültek. Ezeket a hősöket “Az Elfelejtett Őrzőknek” nevezték, és ők birtokolták azt a titkos fényt, amely képes volt elűzni a sötétséget.

Lila úgy döntött, hogy felkutatja Az Elfelejtett Őrzőket és felébreszti őket, hogy segítsenek az erdőt fenyegető új veszély elhárításában. Ez a küldetés nemcsak fizikai utazást, hanem időbeli utazást is jelentett, mivel Lila egy varázslatos rituálé segítségével visszautazott az időben, hogy találkozzon az őrzőkkel és meggyőzze őket, hogy térjenek vissza.

A küldetés során Lila sok új tanulságot szerzett az erdő múltjáról, és mélyebb kapcsolatot alakított ki annak titkaival. Mikor végül sikerült felébresztenie Az Elfelejtett Őrzőket, együtt tértek vissza a jelenbe, készen arra, hogy szembenézzenek a közelgő fenyegetéssel, és megvédjék a Fényerdejét minden áron.

Lila, újra egyesítve az erdő hőseivel, most erősebbnek érezte magát, mint valaha, és készen állt arra, hogy megvédje otthonát a közelgő viharban!

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – Lila és a Sötétség Árnyéka