Angyali mese gyerekeknek – Lila és az Idő Folyója

33.

Lila és az Idő Folyója

Miután Lila és az Elfelejtett Őrzők elhagyták a Csillagok Bölcsességének Tornyát, újabb tanításokkal és bölcsességekkel gazdagodva, ismét útnak indultak Fényerdeje mélyére. Egy különös, csendes délutánon Lila egy különleges hívást érzett az erdő egy eldugott részéből, ahol még sosem jártak. Úgy érezte, mintha az idő maga hívta volna őt és barátait.

Ahogy egyre mélyebbre haladtak az erdőben, egy varázslatos folyóra bukkantak, amely lassan és méltóságteljesen kanyargott végig a tájon. A folyó vize kristálytiszta volt, és mintha egyenesen az idő áramlását tükrözte volna. Lila és az Őrzők közelebb léptek, és észrevették, hogy a folyó partján régi, faragott kövek sorakoztak, amelyek ősi szimbólumokkal voltak díszítve.

A folyó partján egy idős, bölcs fa állt, amely mély gyökereivel szinte átszőtte a folyó medrét. A fa alatt egy bölcs tündér ült, aki mosolyogva fogadta őket. “Üdvözöllek benneteket az Idő Folyójánál,” mondta a tündér lágy hangon. “Én vagyok Chrona, az idő őrzője. Az idő folyamatosan áramlik, és az Idő Folyója segít nekünk megérteni az idő és az élet mélyebb összefüggéseit.”

Lila és az Őrzők leültek Chrona köré, aki mesélni kezdett a folyó történetéről és annak jelentőségéről. “Az Idő Folyója nemcsak az idő áramlását tükrözi, hanem az életünk különböző szakaszait is. A víz folyása emlékeztet minket arra, hogy minden pillanat értékes, és minden tapasztalat hozzájárul a fejlődésünkhöz.”

Chrona megmutatta nekik a folyó partján álló köveket, amelyek mindegyike egy-egy életkor vagy életszakasz szimbóluma volt. “Ezek a kövek az idő múlását jelképezik,” magyarázta Chrona. “Minden kő egy-egy tanítást hordoz, amely segít megérteni az élet és az idő kapcsolatát.”

Az első kő, amelyet megmutatott, a gyermekkor köve volt. A kő szimbólumai az ártatlanságot és a kíváncsiságot ábrázolták. “A gyermekkor az ártatlanság és a tanulás időszaka,” mondta Chrona. “Emlékeztet minket arra, hogy mindig megőrizzük a kíváncsiságot és az örömöt az életünkben.”

A következő kő az ifjúság köve volt, amely a felfedezés és a növekedés szimbólumait hordozta. “Az ifjúság a felfedezés és az önmagunkra találás időszaka,” magyarázta Chrona. “Ez az időszak segít megtalálni a saját utunkat és céljainkat.”

A felnőttkor köve a felelősség és a kitartás szimbólumait ábrázolta. “A felnőttkor a felelősségvállalás és a kitartás időszaka,” mondta Chrona. “Ez az időszak tanít meg minket arra, hogy hogyan vigyázzunk magunkra és másokra.”

Az idős kor köve a bölcsesség és a nyugalom szimbólumait hordozta. “Az idős kor a bölcsesség és a nyugalom időszaka,” magyarázta Chrona. “Emlékeztet minket arra, hogy az idő múlásával mindannyian bölcsebbé válunk, és hogy minden életszakasz értékes tanításokat hordoz.”

Ahogy Chrona befejezte a tanítást, Lila és az Őrzők mélyen átélték az idő folyásának és az élet különböző szakaszainak jelentőségét. Megértették, hogy az idő nem az ellenségük, hanem egy útitárs, amely segít nekik fejlődni és tanulni.

Az este közeledtével Chrona egy különleges ajándékkal lepte meg őket: egy kis üvegcsével, amely az Idő Folyójának vizét tartalmazta. “Ez a víz emlékeztetni fog titeket az idő tanításaira,” mondta Chrona. “Használjátok bölcsen és szeretettel.”

Lila és az Őrzők hálásan fogadták az ajándékot, és megígérték, hogy mindent megtesznek azért, hogy az idő tanításait alkalmazzák az életükben és a Fényerdeje védelmében. Ahogy visszatértek az erdő szívébe, mindannyian érezték, hogy az Idő Folyójánál szerzett tapasztalatok mélyen megváltoztatták őket.

Gabriella

Angyali mese gyerekeknek – a tűz és jég szertartása

A tartalom nem másolható!