Április 6. Telihold: A testi és lelki egyensúly megteremtése

Április 6. Telihold: A testi és lelki egyensúly megteremtése

Az áprilisi telihold ragyogó fénye megvilágítja életünk néhány fontos területét. Energiája erőteljes hatással lesz az emberek érzelmi és mentális állapotára. Felnagyíthatja a problémákat, hogy tisztán lássuk, hol van kibillenés, és mely területeken kell visszaállítani az egyensúlyt.

Felerősödhet az emberek igazságérzete, és egyre inkább szembenéznek az őket érintő méltánytalan helyzetekkel. Ez változásokat idézhet elő főként a párkapcsolatokban, a családi kapcsolatokban és a munkahelyen. A telihold bátorságot ad, hogy kiálljanak magukért és megszüntessék a számukra mérgező légkört.

Az elmúlt években az egészség és a jólét témája egyre nagyobb figyelmet kapott. A testi, a lelki és a szellemi egyensúly megteremtése az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk a boldogságunkért.

A megfelelő táplálkozás, az elegendő alvás és a rendszeres testmozgás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a testünk energikus legyen. Az érzelmi egészségünk a boldogság és az elégedettség kulcsa, míg a mentális egészségünk hatással van az agyunk és az idegrendszerünk működésére. Mindezek érdekében fontos, hogy időt szánjunk a pihenésre, a stresszkezelésre és a kikapcsolódásra. A meditáció, a jóga és különböző technikák segítenek az érzelmi és mentális egyensúly fenntartásában.

Azonban nem csak az életmódunk, hanem az emberi kötelékek is fontos szerepet játszanak a testi és lelki harmónia megőrzésében. A szeretetteljes és támogató kapcsolatok segítenek csökkenteni a stresszt és növelik a boldogságot. Ha nehézségeink vannak bizonyos személyekkel, akkor fontos, hogy kommunikáljunk a problémákról, és megkeressük a megoldásokat. Ha pedig magányosnak érezzük magunkat, akkor érdemes új barátságokat kötni, csatlakozni közösségekhez vagy sportklubokhoz, amelyekben hasonló érdeklődésű egyének vannak.

A telihold még egy fontos dologra hívja fel a figyelmünket: Engedjük el a megfelelési kényszert! A társadalomban gyakran nagy hangsúlyt fektetnek a külsőségekre és a teljesítményre, ami sokakat arra kényszerít, hogy állandóan megfeleljenek az elvárásoknak. Azonban ez káros hatással lehet az életünkre, az érzelmi és mentális egészségünkre. Ha úgy érzed, hogy te is szenvedsz a megfelelési kényszertől, akkor érdemes ennek elengedésén dolgozni, hogy megtalálhasd a saját utadat. Annak elfogadása, hogy nem vagyunk mindig mindenben tökéletesek, és az, hogy hibázhatunk bátran, fontos lépés ahhoz, hogy megszabaduljunk a megfelelési kényszertől. Nem mások elvárásaihoz kell igazodnunk, hanem a számunkra fontos értékekhez. Ha elég magabiztos vagy, akkor kevésbé függsz mások elismerésétől, és kevésbé leszel érzékeny a kritikára. Az önbizalmat megerősítheted például olyan tevékenységekkel, amelyekben sikeres tudsz lenni, vagy olyan dolgokkal, amelyeket szeretsz csinálni.

Az egyensúly megteremtése tehát egy hosszabb folyamat, amelyben figyelnünk kell a fizikai, az érzelmi és mentális egészségünkre, és az emberi kapcsolatainkra.

Kreatív írásgyakorlatok az áprilisi teliholdhoz: 

Listázd azokat az értékeket, amelyek a legfontosabbak számodra az életedben, és fogalmazd meg, hogy miért. Hogyan segítenek ezek a céljaid elérésében?

Képzeld el, hogy nyersz száz millió forintot. Írj egy esszét arról, hogy milyen változásokat hajtanál végre az életedben, hogy még boldogabb és elégedettebb légy. Gondolj arra, hogy milyen új hobbit szeretnél kipróbálni, milyen helyekre szeretnél elutazni, és hogyan tudod a pénzt olyan módon felhasználni, hogy az hosszú távon segítse az életedet.

Válassz egy olyan tevékenységet, amelyet rendszeresen végzel, de nem feltétlenül szeretsz. Írj röviden arról, hogy hogyan tudod újra érdekessé és élvezetessé tenni, hogy ne legyen számodra terhes kötelezettség.

Telihold meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=YrY-GDNYSaM&t=2s

Szívcsakra meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=-MX0YdnPb2g&t=4s

Kellemes időtöltést kívánok hozzá!

Guzsik-Mohácsi Viktória engedélyével közzétéve innen: (http://elozoeletek.blogspot.com)


Kedves Olvasóink!

Örülünk, hogy elmerültetek a spirituális írásainkban, és reméljük, hogy segítettünk nektek új perspektívákat felfedezni és inspirációt meríteni. Ha tetszett, amit olvastatok, és úgy érzitek, hogy mások számára is értékes lehet, kérjük, segítsetek a munkánkat egy megosztással! Egyetlen kattintással nagyban hozzájárulhattok ahhoz, hogy további érdeklődők is megtalálják a cikkeinket, és velük is megoszthassuk a spirituális világ bölcsességeit és útmutatásait.

Köszönjük a támogatásotokat, és további kellemes olvasást kívánunk! Legyen a szeretet és a fény útmutatótok minden lépésnél.

Szeretettel,

pozitív gondolatok


2 – Online Angyali üzenet könyv: Kapcsolat az Angyalokkal

Íme, az angyali imádság, ami gazdagságot és hosszú, boldog életet hoz!


Szent Rita – A lehetetlen kívánságok szentje, aki segít megtalálni a belső békét és boldogságot


Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUN

A tartalom nem másolható!