Cili tündér és Mókus Misi kalandja

Cili tündér és Mókus Misi kalandja

Rendben, itt egy újabb mese Csillagfény Ciliről, a kedves kis tündérről!

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy kicsi tündér, akit úgy hívtak, hogy Csillagfény Cili. Cili a Fénylő-erdő közepén lakott, egy picurka házikóban, ami olyannyira pici volt, hogy még egy mókus is alig fért volna el benne.

Egy napsütéses reggelen Cili korán ébredt, és elindult sétálni az erdőben. Ahogy a magas fák között repkedett, hirtelen furcsa hangokra lett figyelmes. Kíváncsian közelebb repült, és megpillantott egy kicsi mókust, aki egy fa tövében ücsörgött, és keservesen sírt.

-Mi a baj, kicsi mókuska? – kérdezte kedvesen Cili, miközben leszállt a mókus mellé.

-Mókus Misi vagyok – szipogta a mókuska -, és elvesztettem a kedvenc tobozomat. Anyu azt mondta, vigyázzak rá, mert az a legszebb toboz az egész erdőben, de most sehol sem találom!

Cili tündér látta, mennyire el van keseredve Misi, és elhatározta, hogy segít neki megkeresni az elveszett tobozt.

-Ne aggódj, Misi! – mondta mosolyogva Cili. – Együtt biztosan megtaláljuk a tobozodat! Gyere, induljunk el keresni!

Azzal kézen fogta Misit, és együtt elindultak az erdőben. Keresték a tobozt a bokrok alatt, a kövek mögött, de sehol sem lelték. Egyszer csak Cili megpillantott valamit a távolban. Egy hatalmas fa tetején ott csillogott valami!

-Nézd, Misi!  – kiáltott fel Cili. – Az ott fenn nem a te tobozod?

Misi felnézett, és boldogan felkiáltott:

-De igen, az az! De hogy került oda? És hogy szerezzük vissza?

Cili mosolyogva meglengette csillámporos szárnyait, és a toboz lassan lesodródott a fa tetejéről, egyenesen Misi mancsába.

-Köszönöm, Cili tündér! – örvendezett Misi. – Nélküled sosem találtam volna meg a kedvenc tobozomat!

Cili boldogan ölelte meg új barátját, majd együtt indultak haza. Aznap este Cili és Misi együtt vacsoráztak Cili picurka házikójában, és jókat nevettek a nap kalandjain.

Itt a vége, fuss el véle, így volt, mese volt, aki nem hiszi, járjon utána! Aludjatok édeset, és legyetek mindig olyan segítőkészek, mint Csillagfény Cili, aki sosem rest segíteni bajba jutott barátainak!

Gabriella

Egy esős este Cili tündér házikójában

A tartalom nem másolható!