Süni mesék – Lila Angyal látogatása

7.

Süni mesék – Lila Angyal látogatása

Egy gyönyörű nyári estén, amikor az erdő éppen készülődött a lefekvéshez, és a csillagok kezdtek felragyogni az égbolton, Soma Süni éppen arra készült, hogy behúzódjon a kis üregébe. Ekkor azonban egy gyengéd, csillogó fény jelent meg előtte, és a levegőben egy lágy, bársonyos hang csendült fel.

– Jó estét, Soma! Én vagyok Lila Angyal – szólt a fény, amint egy gyönyörű, szárnyas alak vált ki belőle.

Soma csodálkozva nézett, és ráismert a hangra és az alakra, hiszen nemrég a titkos kertben találkoztak.

– Lila! Micsoda meglepetés! Mit szél hozott ide? – kérdezte Soma boldogan.

– Kedves Soma, egy különleges üzenetet hoztam neked, ami segíthet mélyebben megérteni a körülötted lévő világot és annak rejtett összefüggéseit – válaszolt Lila Angyal.

Soma kíváncsian ült le a fűbe, készen arra, hogy meghallgassa Lila tanítását.

– Az életben minden összekapcsolódik, Soma. A fák, a folyók, az állatok és az emberek mind egy nagy egészet alkotnak. Ez az egység, amit a természetben látsz, tükrözi a belső világodat is. Ahogy gondoskodsz a környezetedről, úgy gondoskodsz a saját lelkedről is – kezdte Lila.

– És hogyan tudom ezt a kapcsolatot ápolni? – kérdezte Soma.

– Minden cselekedeteddel, minden gondolatoddal és minden szavadval befolyásolod a körülötted lévő világot. Ha szeretettel, törődéssel és figyelemmel fordulsz mások felé, az visszahat saját békédre és harmóniádra – magyarázta Lila.

– Tehát a szeretet és a gondoskodás, amit adok, visszatér hozzám? – tűnődött Soma.

– Pontosan így van – mosolygott Lila. – Ez a spirituális tanítás nem csak a tiéd, hanem minden létező lényé. Ha ezt a tudást ápolod és továbbadod, akkor a világ egyre szebb és békésebb hely lesz!

Soma mélyen a lelkébe zárta ezt az üzenetet, és hálásan bólintott.

– Köszönöm, Lila. Megígérem, hogy mindent megteszek, hogy a szeretet és a gondoskodás általam is továbbterjedjen.

Lila Angyal is bólintott, és ahogy eltűnt, egy utolsó, gyengéd fényfoszlány suhant át az erdőn, mintha megerősítené az üzenet fontosságát.

Soma, elmélázva és megnyugodva bújt vissza az üregébe, tudva, hogy egy új feladat vár rá: a szeretet és az odafigyelés tanításának továbbadása az erdő minden lakója számára.

–Tehát kicsi barátaim, ha követjük Lila Angyal tanítását, megérthetjük, hogyan tehetjük a világunkat még szebbé és békésebbé minden nap – gondolta Soma, ahogy lehunyta szemét, és álomba merült.

Gabriella

Süni mesék – Soma Süni és az erdei zenekar