Süni mesék – Soma Süni és a titkos kert

6.

Süni mesék – Soma Süni és a titkos kert

Egy korai nyári reggelen, amikor a harmat még csillogott a fűszálakon, és az erdő minden zuga élettel telt meg, Soma Süni egy titokzatos illatot érzett. Ez az illat nem hasonlított semmihez, amit eddig ismert; édes volt, mint a frissen nyíló virágok, de volt benne valami titokzatos, varázslatos jegy is.

– Mi lehet ez az illat? – tűnődött rajta Soma, és követte az illatot, amely egy sűrű bokros terület felé vezette, ami az erdő egy távoli sarkában húzódott meg.

Ahogy közelebb ért, egy rejtett ösvényre talált, amelyet az évek során elfeledtek. A kíváncsiság vezette, és bátorsággal lépett rá az ösvényre, amely egy titkos kertbe vezetett. A kert tele volt ritka és gyönyörű virágokkal, olyanokkal, amelyeket még soha nem látott.

– Hűha, egy titkos kert! – lelkendezett Soma. – De vajon ki gondozza ezt a helyet?

Miközben csodálta a kertet, találkozott Lila, a láthatatlan angyallal, aki csak akkor válik láthatóvá, ha valaki igazán hisz a varázslatban.

– Üdvözöllek, Soma! Én vagyok Lila, ennek a kertnek a gondozója – mondta az angyal mosolyogva.

– De gyönyörű ez a hely! Hogyan találtam ide? – kérdezte Soma.

– Ez a kert csak azok számára nyílik meg, akik hisznek a csodákban és tiszta szívvel járnak az erdőben – válaszolta Lila. – És te, Soma, ilyen lény vagy.

Lila meghívta Somát, hogy fedezze fel a kert minden szegletét, és minden virágról mesélt neki, ahol különleges gyógyító erők lakoznak, és ahol a színek magukban hordozzák a nyugalom és a béke esszenciáját.

– Ez a kert egy nyugodt menedék az erdő számára, és mostantól te is idejöhetsz, amikor csak szeretnél – mondta Lila.

Soma nagyon örült a lehetőségnek, de mielőtt távozott volna, Lila adott neki egy kis csomagot.

– Vigyél magaddal néhány magot és ültesd el az erdőben. Hagy, hogy ez a varázslat továbbterjedjen – mondta az angyal.

Soma, miközben visszatért az erdőbe, útközben elültette a magokat, amelyek később csodálatos, ritka virágokká nőttek ki, így a titok és a varázslat lassan az egész erdőt betöltötte.

Miközben a nap lement az éboltról, Soma büszkén nézte az újonnan növekvő virágokat, tudva, hogy ő maga is részesévé vált  ennek a csodának.

– Így hát kicsi barátaim, ne feledjétek, a világ tele van rejtett kincsekkel, csak nyitott szemmel és hittel kell keresni őket – mondta Soma, ahogy lecsukta szemét, és álomba szenderedett a titkos kert minden szépségével együtt.

Jó éjt, aludjatok szépen, és álmodjatok varázslatos kertekről és csodálatos felfedezésekről!

Gabriella

Süni mesék – Lila Angyal látogatása