Süni mesék – Soma Süni és az elvarázsolt tavasz

4.

Süni mesék – Soma Süni és az elvarázsolt tavasz

Egy csodálatos tavaszi reggelen, amikor a fák rügyezni kezdtek, és a virágok épphogy kibújtak a földből, Soma Süni egy rejtélyes fényre ébredt. Az erdőt átszelő sugarak olyanok voltak, mint az égből lehulló csillagpor, ami mindent megérintett és különleges varázslattal töltött meg.

– Hűha, mi lehet ez a különleges fény? – csodálkozott Soma, ahogy kíváncsian közeledett egy fényesen ragyogó virághoz.

Ahogy tovább sétált az erdőben, azt vette észre, hogy minden virág és fa különlegesen szép és élénk színű volt, mintha épp most kaptak volna egy varázslatos érintést.

Soma úgy döntött, hogy megkeresi Bölcs Baglyot, aki talán tudhatja, mi okozza ezt a varázslatos jelenséget.

– Bölcs Bagoly, látod ezt a különleges fényt? Tudod, miért olyan varázslatos most minden? – kérdezte Soma.

– Ó, Soma, ez a Tavaszi Varázslat. Minden évszázadban bekövetkezik egyszer, amikor a természet úgy dönt, megújítja magát és extra szépséget kölcsönöz az erdőnek. Ez egy ritka és csodálatos esemény – magyarázta Bölcs Bagoly.

Soma izgatottan hallgatta a magyarázatot, és úgy döntött, hogy segít az erdőnek megőrizni ezt a varázslatot, amíg csak lehetséges.

– Mi lenne, ha egy kis ünnepséget rendeznénk az erdőben, hogy megünnepeljük a Tavaszi Varázslatot? – javasolta Soma.

Az ötlet mindenkinek tetszett, az állatok összefogtak, hogy előkészítsék az ünnepséget. Színes virágokkal és fényes zöld levelekkel díszítettek, miközben a madarak a legszebb dallamukat énekelték.

Az ünnepség csúcspontján Soma megkért néhány fiatal fát, hogy meséljék el, hogyan érzik magukat ebben a különleges időszakban.

– Én soha nem éreztem még ilyen erőteljesnek magam! – mondta egy fiatal tölgy. – Minden porcikám énekel!

Az ünnepség alatt a varázslat ereje csak nőtt, és az egész erdő együtt ünnepelt. Amikor a nap lement, és a varázslatos fény lassan eltűnt, az erdő lakói boldogan és hálás szívvel tértek nyugovóra.

– Köszönjük, Soma, hogy segítettél megünnepelni ezt a csodálatos napot! – mondta Bölcs Bagoly, miközben mindenki  alváshoz készülődött.

Soma boldogan bújt vissza a kis üregébe, tudva, hogy az erdő még sokáig emlékezni fog erre a varázslatos tavaszra. Ahogy elaludt, álmai teli voltak fénylő virágokkal és zöldellő fákkal.

És így, kicsi barátaim, ha érzitek a tavasz varázsát, gondoljatok arra, hogy milyen csodálatos dolgok történhetnek, amikor nyitottak vagyunk a természet csodáira.

Jó éjt, álmodjatok gyönyörű, varázslatos tavaszról!

Gabriella

Süni mesék – Soma Süni és a titkos kert