Süni mesék – Soma Süni és az elveszett szivárvány

11.

Süni mesék – Soma Süni és az elveszett szivárvány

Egy esős nap után, amikor az erdő levelei friss zöldek voltak, és az esőcseppek gyémántként csillogtak a fákon, Soma Süni egy különleges jelenségre lett figyelmes. Az égen megjelent egy gyönyörű szivárvány, amely az erdő egyik végéből a másikig húzódott. Soma soha nem látott még ilyen élénk és ragyogó színeket.

– Milyen csodálatos! – lelkendezett Soma, miközben barátaihoz sietett, hogy megossza velük a látványt.

Az erdei lakók egyesével gyűltek össze, hogy megcsodálják a szivárványt, amikor hirtelen egy furcsa dolog történt. A szivárvány lassan elhalványult, mintha valaki elvarázsolta volna, és Soma és barátai csak egy halvány nyomot láttak belőle az égen.

– Mi történhetett? Hová tűnhetett a szivárvány? – kérdezte Csipke Csóka.

Soma eltökélte, hogy kideríti a szivárvány eltűnésének okát, és visszahozza a színeket az erdőbe. Elhatározta, hogy elindul a szivárvány végéhez, ahol talán megtalálja a választ.

Ahogy Soma és barátai elindultak, találkoztak Vizi Virággal, a patak tündérével, aki épp a patak partján ült és varázsitalokat készített.

– Szia, Vizi Virág! Láttad, mi történt a szivárvánnyal? – kérdezte Soma.

– Ó, Soma, úgy tűnik, hogy a szivárvány varázsa megsérült. Valami vagy valaki elvette a színek erejét – válaszolta Vizi Virág aggódva.

Soma és barátai elhatározták, hogy tovább kutatnak. Útjuk során találkoztak Szeles Szilvával, a szellő tündérével, aki éppen egy levelet ringatott az égen.

– Szeles Szilva, te tudsz valamit a szivárványról? – kérdezte Soma.

– Azt hallottam, hogy a szivárvány színei egy varázslatos kristályban lakoznak, ami az erdő mélyén található. Ha a kristály megreped, a színek eltűnnek – magyarázta Szeles Szilva.

Soma és barátai elindultak a kristály keresésére. Ahogy az erdő mélyére hatoltak, megtalálták a kristályt, amely valóban megrepedt. A színek halványan világítottak benne, mintha segítségre várnának.

– Mit tehetünk, hogy megjavítsuk a kristályt és visszahozzuk a színeket? – tűnődött Soma.

Ekkor Lila Angyal jelent meg az égen, szárnyai gyengéd fényben ragyogtak.

– Soma, a kristályt csak a szeretet és az összefogás ereje tudja meggyógyítani. Ha mindenki, aki itt van, egy pillanatra csendben összpontosít és a szeretetre gondol, a kristály újra ragyogni fog – mondta Lila Angyal.

Soma és barátai összefogtak, kezüket a kristályra helyezték, és mélyen a szívükben érezték a szeretetet és az összetartozást. Lassan, de biztosan, a kristály repedései eltűntek, és a színek visszatértek, ragyogóbbak voltak, mint valaha.

A szivárvány ismét megjelent az égen, és mindenki csodálattal nézte.

– Köszönjük, Soma és barátai, hogy visszahoztátok a színeket az erdőbe! – mondta Lila Angyal mosolyogva.

Soma boldogan nézte a szivárványt, tudva, hogy a szeretet és az összefogás ereje bármilyen varázslatot helyre tud hozni.

– És így, kicsi barátaim, emlékezzetek arra, hogy a szeretet és az összefogás mindig visszahozza a világ színeit, még a legsötétebb időkben is – mondta Soma, miközben behunyta a szemét, és álomba merült a ragyogó szivárvány alatt.

Jó éjt, aludjatok szépen, és álmodjatok színes, varázslatos világokról!

Gabriella

A tartalom nem másolható!