Süni mesék – Soma Süni és az erdei zenekar

8.

Süni mesék – Soma Süni és az erdei zenekar

Miután Soma Süni megtanulta Lila Angyaltól a szeretet és a gondoskodás fontosságát, úgy döntött, hogy továbbviszi ezeket az tanulságokat a saját kis világába. Egy nap, miközben az erdő mélyén sétált, hirtelen egy ötlet pattant ki a fejéből.

– Mi lenne, ha csinálnánk egy erdei zenekart, ahol mindenki megoszthatja a saját egyedi dallamát? – gondolta magában. Ez tökéletes lenne ahhoz, hogy összehozzuk az erdő lakóit, és együtt teremtsünk valami szépet!

Soma először is felkereste jó barátját, Csipke Csókát, aki ismert volt gyönyörű énekhangjáról.

– Szia Csipke! Szeretnék egy zenekart alapítani, ahol mindenki hozzájárulhat a saját hangjával. Csatlakoznál hozzánk? – kérdezte Soma izgatottan.

Csipke Csóka boldogan beleegyezett, és azonnal csatlakozott Soma kezdeményezéséhez. Együtt továbbálltak, hogy toborozzanak még több zenész erdei lakót.

Következő állomásuk Koppantó Kopó, a fafaragó harkály volt, aki kiválóan tudott ritmust adni a kopácsolásával.

– Koppantó, szeretnél csatlakozni az erdei zenekarunkhoz? Nagy szükségünk van a ritmikus kopácsolásodra! – hívta meg Soma.

Koppantó örömmel fogadta a meghívást, és azonnal csatlakozott a csoporthoz.

Ahogy tovább gyűjtötték a zenészeket, egyre több erdei lakó csatlakozott az ötletükhöz. Bömbölő Bika, a bölény, aki mély basszushangjával erősítette a zenekart, és Fütyülő Fecske, aki a magas hangokat vitte a zenébe, mind részesei lettek ennek a különleges zenekarnak.

Végül, amikor mindenki meglett, Soma leültette a zenekart az erdő közepére, ahol a nagy tisztáson egy kört alkottak.

– Köszönöm mindenkinek, hogy csatlakozott! Mostantól együtt fogunk zenélni, hogy még szebbé tegyük az erdőnket, és megmutassuk, milyen csodálatosak lehetünk, ha együttműködünk – mondta Soma.

Az első próbán mindenki izgatottan játszott, és a különböző hangok varázslatosan olvadtak össze. Az erdő minden állata, a legkisebb rovartól a legnagyobb medvéig, megállt, hogy hallgassa a zenét. A dallamok, amiket létrehoztak, nemcsak gyönyörűek voltak, hanem az összetartozás és az együttműködés üzenetét is hordozták.

Soma, látva az együttműködés erejét, és az erdő állatainak örömét, érezte, hogy valami különlegeset hoztak létre. Az erdei zenekarnak gyorsan híre ment, mint egy olyan kezdeményezés, ami összehozza az erdő közösségét.

– Így hát kicsi barátaim, ha úgy érzitek, hogy teljes az összhang körülöttetek, ne feledkezzetek meg arról, hogy mindegyikünk hozzájárul a világ szépségéhez és békéjéhez a maga egyedi módján!

Jó éjt, aludjatok szépen, és álmodjatok vidám zenékről és összetartozásról!

Gabriella

Süni mesék – Soma Süni és az elveszett ének